Historie

Dania Turist blev stiftet 1. januar 1978 af Anders Kirkegaard. Fra starten med bare en enkelt turistbus, men der kom hurtigt både en bus nr. 2 og 3. I 1983 købte Henning Hede 50 % af Dania Turist. Begge indehaverne kom fra stillinger i Lyngby Turistfart. I de efterfølgende år blev der skabt en stor og solid kundekreds.

Fra 1988 blev der satset stærkt, alle de gode brugte busser blev skiftet ud med fabriksnye busser, og hele vognparken var nu i luksusklassen.

Ikke kun kørselsafdelingen udviklede sig sundt, vores idé var at drive et godt og solidt rejsebureau, der blev markedsført med næsten samme navn, nemlig Dania Rejser.Også denne afdeling blev kendt for høj kvalitet og med vægt på oplevelser.

En særlig afdeling så dagens lys, nemlig afdelingen for opera-rejser, og Dania Rejser blev hurtigt, og er den dag i dag, fortsat Danmarks største udbyder af rejser, med temaet opera, ballet og klassisk musik.

Rigtig mange gæster har igennem årene valgt Dania Rejser som ”Deres Rejsebureau”, ikke mindst fordi vores holdning var, at vi til enhver tid kunne stå inde for et godt produkt, ikke mindst gennem den velkendte kundeservice, vort personale kunne og ville yde.Dania Turist kører i dag med 10 luksusbusser.

Kronen på værket var i efteråret 2005, hvor Dania Rejser modtog Danish Travel Awards og blev kåret som Danmarks bedste busrejsebureau. Få måneder senere fik vi igen rejsebranchens opmærksomhed, nemlig ”Europæiske’s” rejsepris for udviklingen af vores afdeling med operarejser. Begge disse to fine udnævnelser blev naturligvis modtaget med stolthed af såvel ejere som personale.

Rejsebureauet, Dania Rejser, blev solgt fra den 31. December 2006. De nye ejere er Riis Rejser fra Lemvig, og dermed er brødrene Jacob og Søren Riis godt placeret i både Lemvig og på Lyngby Hovedgade, hvorfra de velkendte kvalitets rejser stadigvæk tilbydes vores trofaste kunder.

Dania Turist, med de velkendte hvide busser og det karakteristiske røde logo, er fortsat busselskabet for Riis Rejsers kunder, på det store antal rejser der udbydes i Danmark og Europa. På det nationale plan er en større kommunal kontrakt med til at holde busserne beskæftiget året rundt. Hertil naturligvis mange andre kunder, der benytter busserne til små og store arrangementer i ind -og udland.